23948sdkhjf

Sabis får kunglig medalj: ”Vi är stolta över vårt kundfokus”

I går fick Madeleine Brehmer och Caroline Cederblad, Sabis motta Kungl. Patriotiska Sällskapets Näringslivsmedalj tillsammans med sex andra pristagare.

Utdelningen den 8 maj ägde rum på Riddarhuset i Stockholm och det var prins Carl Philip som överlämnade medaljerna.

Sedan 2010 drivs Sabis av systrarna Madeleine Brehmer, vd och Caroline Cederblad, styrelseordförande, i tredje generationen.

Sabis har 700 medarbetare och säljer förutom mat i butiker tjänster genom restauranger, kaféer och hotell- och konferensanläggningar. Man får priset för att ha vidareutvecklat ett familjeföretag i matbranschen trots coronakrisens utmaningar.

– Det betyder jättemycket att få den här medaljen, säger Madeleine Brehmer och Caroline Cederblad. Vi är mest stolta över att vi har byggt upp ett kundorienterat företag. Kunden är först i allt vi gör; från våra värderingar till vår affärsutveckling. Vi är väldigt stolta över vårt kundfokus.

Andra pristagare i livsmedelsbranschen är Magnus Bolin, grundare och vd av Gotlandsägg, och Edward Liepe vd på dryckesföretaget Saturnus i fjärde generationen.

– Otroligt stolt, det är sällan man som ledare får en sådan bekräftelse, säger Magnus Bolin. Vi har varit med om att påverka en hel bransch att gå mot en djurhållning som främjar djurens eget beteende.

Saturnus är Sveriges största glöggproducent.

– Det var först när jag fick beskedet om den här fina utmärkelsen som jag insåg hur glad och stolt jag egentligen är över mitt företagande, säger Edward Liepe. Om man ska föra ett familjeföretagande vidare måste man verkligen vilja det själv. Det ska varken vara ett tvång eller en enkel utväg. Jag tror att mina förfäder hade varit stolta över mig.

Om Näringslivsmedaljen

Kungl. Patriotiska Sällskapet instiftade 1982 en särskild belöningsmedalj för att hedra berömvärda, individuella insatser inom svenskt näringsliv – Medalj för gagnerik gärning inom svenskt näringsliv. Belöningen ges för ledarinsatser på ägarbasis. Medaljen utdelas efter beslut av Sällskapets förvaltningsutskott efter förslag av ledamöterna och tidigare mottagare av Näringslivsmedaljen. Medaljen som är gjord i guld delas ut i Sällskapets första storlek (motsvarande 11:e storleken, 41 mm).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095