23948sdkhjf

Matvagn måste stänga – Willys vill inte ha externa hyresgäster

Över hela landet säger Willys successivt upp avtalen med sina externa hyresgäster för att kunna nyttja marken runt sina butiker fritt.

Hiep Tran har haft sin asiatiska matvagn utanför Willys i Hemsta, Gävle, i nästan tio år. Men nu får inte Vanson's kök vara kvar längre. Kedjan vill inte längre ha externa verksamheter på sina parkeringar, skriver Gefle Dagblad.

Senast den 1 september måste matvagnen vara flyttad.

Beslutet att säga upp hyresavtalet har fattats av Willys centralt. Willys har under de senaste sju-åtta åren valt att successivt säga upp all form av extern verksamhet över hela landet.

– När jag tog över ansvaret så var det kanske 60-70 butiker som hade någon form av verksamhet där vi var hyresvärd. I dag är det sju kvar. Eftersom vi har gått igenom vårt bestånd av andrahandshyresgäster, så blev det dags att kika på den här också. I dialog med fastighetsägaren valde vi att avsluta, säger Jesper Wedebrand, ansvarig för kedjans externa hyresgäster, till Gefle Dagblad.

Orsakerna till uppsägningarna uppges vara flera. Willys vill ha möjlighet att nyttja marken runt sina butiker fritt, och matvagnar anses inte heller bidra till att locka kunder.

Undersökningar sägs påvisa att en positiv effekt generellt uteblir.

– På orten måste den bedömas som stjärnklass för att det möjligtvis ska ge ett positivt bidrag till vår affär, säger Jesper Wedebrand.

Enligt Wedebrand är det ytterst få som håller den klassen. 

Vanson's kök kommer att stänga utanför Willys någon gång i augusti. Hiep Tran söker nu efter en ny uppställningsplats, men en sådan är inte lätt att hitta. 

– Jag förstår hans frustration absolut. Det är ju en sak om man har misskött sig och blir ivägkörd, men han har inte på något sätt misskött sig här. Jag hoppas verkligen att han hittar ett nytt läge, säger Jesper Wedebrand.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.203