23948sdkhjf

Coopföreningens vinst mer än halveras

Coop Möja redovisar en omsättning på 30,8 miljoner kronor under 2022. Det är nästan exakt lika mycket som året dessförinnan. Resultatet för 2022 landade däremot resultatet på 764 000 kronor, en sänkning med mer än 50 procent. Under året fick föreningen tappade också föreningen i medlemsantal, från 893 till 872 stycken. 

– När många hushåll får svårare att klara sin ekonomi påverkas butikerna. Fler kunder köper kampanjprodukter eller lågprisalternativ vilket pressar butikernas marginaler. Samtidigt utsätts också föreningen för ökade kostnader för driften, skriver föreningen i sin förvaltningsberättelse.

Coop Möja skriver också att fjolåret präglades av en varubrist på skärgårdsbutikerna under sommaren. Föreningen har även jobbat med att förstärka bemanningen i sina butiker. 

– Syftet är givetvis att utveckla servicen i butikerna men föreningens betydelse som en viktig arbetsgivare betonas ytterligare. Det är bra att Möja Konsumtionsförening kan bidra till öarnas ekonomi och utveckling med flera fasta jobb med goda villkor.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126