23948sdkhjf

Toppchefer lämnar Ica – hit går de

Både Petra Albuschus, HR-direktör på Icagruppen, och Annika Rådeström, CIO på Ica Sverige, går vidare till nya utmaningar.

Petra Albuschus går till en roll som HR- och hållbarhetsdirektör på trafiksäkerhetsföretaget Autoliv. Hon ska lämnar sin nuvarande tjänst som HR-direktör på Ica-gruppen senast i november. Icagruppen skriver i ett pressmeddelande att rekryteringen av en ersättare inleds omedelbart.

Hon har jobbat inom Icagruppen sedan 2008, där hon först anställdes som logistikdirektör. 2015 blev hon HR-direktör.

− Petra har varit en mycket uppskattad ledare och kollega under dessa år och jag önskar henne stort lycka till i framtiden, säger Nina Jönsson, vd ICA Gruppen, i en kommentar.

Även Annika Rådeström, CIO på Ica Sverige, lämnar dagligvarukedjan. Den 1 juni tillträder hon sitt nya jobb som affärsområdeschef för Customer Success Unit på Microsoft Sverige.

– Det är med stor glädje som jag välkomnar Annika Rådeström till Microsoft Sverige. Annikas breda erfarenhet av såväl nationella som internationella roller och från olika branscher kommer väl till pass i Microsofts svenska organisation och den globala kontext där många av våra kunder befinner sig”, säger Tomas Frimmel, vd för Microsoft Sverige, i ett pressmeddelande.

Även Annika Rådeström kommer i sin nya roll att stötta Microsofts kunder i sin digitaliseringsresa.

– Jag ser mycket fram emot mitt nya uppdrag och är tacksam för möjligheten att leda Microsofts Customer Success Unit. Det finns stora möjligheter kopplat till innovation och digitalisering inom alla branscher. Jag tror att partnerskap och långsiktigt samarbete är framgångsfaktorer för att nyttja teknikens möjligheter, säger hon i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066