23948sdkhjf

Klubban hos Svensk Kooperation tillbaka hos Anna Karin Hatt

Den roterande klubban för Svensk Kooperation är tillbaka hos producentkooperationen.

Enligt Svensk Kooperations praxis alterneras ordförandeskapet mellan konsument- och producentkooperationen. Efter ett år med KF:s vice vd Anders Dahlquist-Sjöberg som ordförande är nu klubban tillbaka hos Anna Karin Hatt, vd och koncernchef för Lantbrukarnas Riksförbund, LRF.

– Jag är glad och stolt över att på nytt få förtroendet att gå in som ordförande för Svensk Kooperation. De svenska kooperativa och ömsesidiga företagen är med sina närmare 100 000 anställda och över 500 miljarder kronor i samlad omsättning en viktig och växande del av näringslivet. Svensk Kooperation är och ska vara en stark aktör som driver på för goda villkor för det kooperativa företagandet och lyfter de kooperativt och ömsesidigt ägda företagens potential att bidra än mer till Sveriges utveckling, säger Anna Karin Hatt.

Svensk Kooperation är paraplyorganisationen för alla kooperativa och ömsesidiga företag i Sverige, inklusive KF-ägda Coop Sverige. Förutom att Anna Karin Hatt tar över ordförandeklubban så har Johan Nyhus, ordförande för HSB Riksförbund, valts in som ny ledamot i styrelsen. Tidigare ordföranden Anders Dahlquist-Sjöberg blir nu vice ordförande. 

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078