23948sdkhjf

City Gross öppnar ny butik i Norrtälje: ”Potentialen är enorm”

Den nya butiken ska ligga på Knutby Torg och planeras kunna öppna under nästa år.

Med etableringen stärker kedjan sin position i stor-Stockholm. Den nya butiken väntas kunna öppna under sen höst 2024. Det skriver kedjan i ett pressmeddelande.

–  Äntligen ska vi öppna butik i Norrtälje! Och extra kul att få göra det i sådant ett fantastiskt läge som detta. Potentialen är enorm då det är en stadsdel som planeras växa rejält de kommande åren. Det blir ett bra tillskott för Norrtäljeborna, säger Per Edstam, etableringschef City Gross, i en kommentar.

Bygglovet beviljades under måndagen och den nya butiken kommer att öppna i en privat fastighet, som ägs av en familj som tidigare drev järnhandel på platsen.

Den nya butiken kommer att ha en säljyta på 3 500 kvadratmeter. Etableringen väntas skapa mellan 50 och 60 nya jobb. På Knutby Torg finns sedan tidigare Willys och Lidl. Lite längre bort finns även konkurrenter i form av Ica Kvantum Flygfyren och Stora Coop.

– Jag är övertygad om att vårt koncept med fokus på svenskt butiksstyckat kött, en stor delikatessdisk och vår frukt- och grönsaksavdelning med många lokala leverantörer kommer passa bra in i Norrtälje, säger Per Edstam.

Kedjan planerar även att öppna en ny butik i Skövde. City Gross har i dag 41 butiker.

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063