23948sdkhjf

Elbe köper Awal – stärker erbjudandet inom kassazonen

Efter förvärvet kan det sammanslagna företaget erbjuda en helhetslösning för display och kassazon för den nordiska marknaden.

Två företag i småländska Hillerstorp blir ett. Elbe köper Awal Concept. Awal är inom dagligvaruhandeln känd för sin kassalinje. Elbe jobbar med butiksinredning och displaylösningar.

– Vi får en komplett portfölj, säger Mikael Johansson, vd för Awal som i år fyller 50 år.

– Vi är otroligt stolta över den resan som jag, tillsammans med mina medarbetare, gjort de senaste tre åren på Awal. Det har hela tiden varit högt upp på önskelistan att hitta en lokal köpare som möjliggör för våra anställda att vara kvar i Hillerstorp, som står för en fantastisk entreprenörsanda och stark tradition inom företagande, fortsätter han.

Mikael Johansson blir delägare och ansvarig för affärsutveckling i i det sammanslagna bolaget.

Exakt hur fördelningen av ägarskapet kommer att se ut mellan Elbes ägare och vd Roger Johansson, Entreprenörinvest och han själv vill dock inte Mikael Johansson gå in på. Inte heller hur det kommer att påverka personalstyrkan. Bara att det kommer att ske förändringar under hösten och att det sannolikt kommer att bli något färre anställda efter sammanslagningen.

– Vi håller på med organisationen och att informera personalen.

Efter sammanslagningen har det nya bolaget en omsättning på cirka 140 miljoner kronor och runt 55 anställda. Vd för det sammanslagna bolaget blir Elbes ägare Roger Johansson.

–Elbes köp av Awal stärker vårt erbjudande inom kassazonen och med detta kommer vi gemensamt att ha marknadens bredaste portfölj för densamma. Vi får dessutom stora övriga synergieffekter och säkrar svenska arbetstillfällen med en fortsatt utveckling av vår organisation i Norden.

Awal Concept AB kommer att lämna sina lokaler och flytta in i Elbes under hösten och sammanslagningen beräknas vara klar vid årsskiftet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079