23948sdkhjf

Skyddsstopp mot kränkande chef på Willys dras tillbaka – ”finns en handlingsplan”

Arbetsgivare och fack har kommit överens om en handlingsplan för att hantera arbetsmiljöproblemen på en Willysbutik i Mellansverige. 

Handelsnytt rapporterar att det skyddsombudsstopp som skulle träda i kraft på en Willysbutik i Mellansverige har stoppats. Skyddsombudet hade sedan tidigare larmat om brister i arbetsmiljön som gjort att anställda mått dåligt.

Skyddsombudstoppet hade inneburit att chefen i fråga skulle stoppas från att arbeta i sin befattning, ett tilltag som tillämpas när skyddsombuden bedömer att situationen är så allvarlig att den hotar anställdas liv och hälsa.

– Chefen har visat stor okunskap om sitt ansvar för arbetsmiljön, kommenterar Mia Hämäläinen Persson, förste ombudsman på Handels i området, till Handelsnytt.

Men efter att Willys vänt sig till Arbetsmiljöverket och en inspektör kopplats in på ärendet har facket och arbetsgivaren kommit överens om en handlingsplan för att förbättra situationen. Därför drog Handels tillbaka sin anmälan om skyddsstopp.

– Handlingsplanen ser bra ut. Nu gäller det att fullfölja den. Vi kommer att följa upp situationen för att se till att det verkligen blir bättre, säger Mia Hämäläinen Persson.

Willys uppger sig vara nöjd med uppgörelsen.

– Det är bra att skyddsstoppet drogs in och att det finns en handlingsplan för att ta tag i de problem som har upplevts, säger Johanna Eurén, Willys presskontakt, till Handelsnytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112