23948sdkhjf

25 butiker får energiboost efter Axfoods samarbete med Vattenfall

Axfood har tecknat avtal med Vattenfall InCharge om utbyggnad av laddstationer.

Efter ett lyckat pilotprojekt på sju Willysbutiker väljer Axfood att utöka sin satsning på laddstationer. Koncernen har tecknat ett avtal med Vattenfall InCharge om att installera laddstationer vid 20 till 25 ytterligare butiker de närmaste åren. 

– De laddstationer vi driftsätter vid Axfoods butiker skapar ett naturligt kundvärde och en enkelhet i vardagen för väldigt många som är ute och reser eller inte kan ladda sitt fordon hemma i garaget. Vi ser fram emot att fortsätta elektrifieringsresan med Axfood och nu ser vi till att fler av deras butiker kan erbjuda laddning, säger Susanna Hurtig, Nordenchef för E-mobility på Vattenfall.

Först ut efter sommaren kommer Willys Ortviken i Sundsvall, Willys Flygstaden i Halmstad, Willys Klockarbäcken i Umeå och Willys Gamlestaden i Göteborg att vara. Men även Hemköp-, Snabbgross- och Eurocash-butiker kommer att inkluderas i satsningen. Totalt blir det mellan sex och tio laddplatser per butik.

– Elektrifiering av transporter är en förutsättning för att vi och hela samhället ska nå uppsatta klimatmål. Därför är det viktigt att kunna erbjuda fler och fler laddstolpar runt om i hela landet, säger Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11