23948sdkhjf

Undersökning: Maxi-butiken bäst på kulturmatsutbud

Ica Maxi Haninge är bäst på Kulturmat. Det slår Kålrotsakademien fast i sin undersökning.

Kålrotsakademien har undersökt 142 butiker runt om i landet i sin årliga undersökning. Organisationen har undersökt förekomsten av 37 produkter som valts ut som stickprov. Bland livsmedlen ingår sådant som Svecia, Värmländskt skrädmjöl och Upplandskubb samt produkter som långfil, filmjölk, surströmming och kålrot.

Av de inventerade butikerna nådde fem butiker bronsnivån, som innebär att butiken hade minst 50 procent av produkterna i samband med Kålrotsakademiens besök. Ingen av de undersökta butikerna nådde upp till guld- eller silvernivån.

Enligt organisationen ligger Ica, Coop och City Gross på en liknande nivå, även om enskilda Ica-butiker sticker ut med ett rikare utbud. Allra bäst bland de undersökta butikerna var Ica Maxi Haninge i Stockholm.

 ”Kålrotsakademien applåderar den värdiga vinnaren som stoltserade med 24 av 37 produkter i sortimentet, men passar samtidigt på att göra ett medskick om att butiken inte ska slå sig till ro bara för att den är bäst. Det är trots allt alltjämt en god bit kvar till guldnivån också här,” skriver organisationen.

Kålrotsakademien uppger att de i närtid kommer att publicera en handfull konkreta tips till handlare som förbättra sin butiks utbud.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078