23948sdkhjf

DVI: Försäljningen ökade i juni

Försäljningen i juni ökade med 9,9 procent, jämfört med samma månad i fjol. Samtidigt kan försäljningstillväxten i handeln fortsatt förklaras med den höga inflationen.

– Försäljningstillväxten inom dagligvaruhandeln i juni förklaras även fortsatt främst av den höga inflationen. Samtidigt pressas butikerna av höga driftskostnader och kunder med en lägre köpkraft, vilket tär på marginalerna. Midsommarförsäljningen och sommaren generellt är viktiga för dagligvaruhandeln, säger Karin Brynell, vd på Svensk Dagligvaruhandel, i en kommentar.

Försäljningsutvecklingen i butik ökade med 9,9 procent jämfört med samma period i fjol. Samtidigt minskade e-handeln med 1,3 procent. E-handelns andel av dagligvaruhandeln uppgick till 3,7 procent, enligt Svensk Dagligvaruhandel. Hemleverans ökade med 2,0 procent medan upphämtning i butik minskade med 5,1 procent.

– E-handelsandelen var lägre i juni än under årets föregående månader. Detta kan förklaras av att kunderna e-handlar dagligvaror i en lägre utsträckning under semesterperioden, vilket är något vi har sett även under tidigare år. Ett mer spontant köpbeteende leder till att fler väljer att handla fysiskt under sommaren, säger Karin Brynell.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11