23948sdkhjf

Tv-profilen dömd för köttstöld på Ica

Anders ”Arga snickaren” Öfvergård scannade bara två av fem varor. Döms till dagsböter för stöld av ryggbiff och entrecote.

Antalet köttstölder har blivit ett allt större problem för butikerna i takt med att konjunkturen försämrats. I fredags upptäcktes exempelvis att en man i 20-årsåldern stoppat på sig oxfilé till ett värde av 2 000 kronor på Ica Kvantum i Avesta, skriver Avesta Tidning. Dagen därpå stoppade en man ner kött för motsvarande 18 000 kronor i en kundvagn på Lidl i Säffle och försökte ta sig ut, men släppte vagnen och sprang i väg när personal jagade efter honom, rapporterar Provinstidningen.

Ett av de mer uppmärksammade fallen gäller Anders Öfvergård, mer känd som tv-profilen Arga snickaren. 

Tv-profilen påträffades i juni med obetalda varar i självscanningen på en Ica-butik. Det ledde till åtal. 

Nu har Anders Öfvergård fått sin dom. Han döms till 40 dagsböter á 1 000 kronor, det vill säga totalt 40 000 kronor, och ska även betala en avgift på 1 000 kronor till brottsofferfonden, rapporterar bland annat Aftonbladet.

”Jag är faktiskt både förvånad och besviken”, skriver Öfvergård i ett sms till tidningen.

Polisanmälan gör gällande att tre paket kött till ett värde av 400 kronor stulits från Icabutiken. Tv-profilen ska ha scannat två av fem paket och lämnat butiken med obetalda ryggbiff- och entrecote-bitar.

Anders Öfvergård har erkänt att han inte betalat för varorna, men sagt att det var ett misstag och hänvisat till att han var stressad och att det var mycket folk i butiken. Tingsrätten anser dock att gärningen begåtts med uppsåt att stjäla. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078