23948sdkhjf

Strömavbrott och översvämning – så påverkades butikerna av stormen Hans

Översvämningar, strömavbrott och träd som föll mot fasaden. Butiker runt om i landet drabbades olika av stormen Hans framfart.

Under tisdagen reagerade personal och kunder inne i Coop Sölvesborg på en rejäl smäll när ett träd föll in i fasaden, rapporterar Sydöstran.

– En av mina kollegor kom tillbaka och sa att; "jodå, trädet har gått av". Det är faktiskt sjukt, man är lite i chock. Man tror ju inte att ett stort träd ska välta sådär, berättade butikschef Shiraz Najah till tidningen.

Utöver ett tilltufsat tak som skulle ses över av kommunen, verkar inget annat ha kommit till skada i samband med olyckan.

Men Coop Sölvesborg var inte ensamma att drabbas av stormen. I Eskilstuna fick Ica Maxi en tråkig start på veckan när strömmen slogs ut under måndagsmorgonen. Efter drygt tio timmar var den helt igång igen. Då hade man bland annat fått slänga all glass, och stora delar av delikatessen och tårtorna, rapporterar Eskilstuna-Kuriren.

– Vi har försäkrat oss att inte sälja några otjänliga artiklar, det har varit det viktiga för oss. Vi har slängt både färs, kyckling och räkor. Mejeridelen har klarat sig ganska bra, även stor del av all ost, förklarade Peter Slagbrand för lokaltidningen i måndags och berättade att det skulle ta några dagar att komma på banan igen.

I Kållered drabbades Stora Coop av en större översvämning på onsdagen som la godsmottagningen och parkeringen under vatten, rapporterar flera medier. Vattensamlingen var till och med så pass stor att det åktes vattenskoter utanför butiken, skriver Göteborgs-Posten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156