23948sdkhjf

Bygget igång för City Gross nya butik i Erikslund

Under måndagen togs det första spadtaget för City Gross nya butik i handelsområdet Erikslund i Västerås. Flytten till den nya butiken beräknas ske vintern 2024/2025.

Efter flera års planering har arbetet kommit igång med den 6 000 kvadratmeter stora butiken. City Gross nya butik ska få en säljyta på 4 180 kvadratmeter, egen entré, ny färskvaruhall samt ett parkeringsgarage under jord. 

– Det känns väldigt kul att vi får helt nya lokaler i Västerås. Området på Erikslund har enorm potential, med närheten till de nya bostadsområdena i Sätra, säger Peter Ekström, etableringschef på City Gross, i en kommentar.

Det är fastighetsbolaget Gotska som tillsammans med byggbolaget Ylab fått uppdraget att bygga den nya butiken.

– Samarbetet med City Gross och Ylab har varit mycket spännande och intensivt. Målet har varit att den här City Gross-butiken ska bli något alldeles extra. Vi ser fram emot att kunna öppna upp och välkomna alla västeråsare under vintern 2024/2025, säger vd Gotska Fastighets AB, i en kommentar.

Sedan tidigare är det klart att även Matvärlden vill etablera sig i handelsområdet. I dag finns också Ica Maxi och Willys i Erikslund.

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094