23948sdkhjf

Ica samlar it-tjänster – ska spara 400 miljoner

Ica samordnar sin it-verksamhet och inrättar en ny avdelning i Ica Sverige, Digital & Technology.

Det är Icagruppens Group IT och IT Services som flyttar in i Ica Sverige där de tillsammans med delar av Ica Sveriges Strategy & Technology bildar den nya organisationen.

Den nya organisationen kommer att ledas av Benny Svensson som blir en del av Ica Sveriges ledningsgrupp. Han fortsätter samtidigt i rollen som it-direktör (CIO) för Icagruppen och som medlem i koncernledningen.

Den nya organisationen kommer fortsatt hantera koncerngemensamma lösningar för alla bolag inom Icaruppen. Peter Muld, som tidigare bland annat ansvarat för it på Ica Sverige, kvarstår i Ica Sveriges ledningsgrupp men med den nya titeln direktör Strategi & Transformation. Effektiviseringen uppskattas frigöra omkring 400 miljoner kronor jämfört med nuvarande organisation, skriver Ica i ett pressmeddelande.

− Med den nya organisationen på plats kan vi verkligen fokusera på att skapa värde för Icabutikerna och alla kunder. Samtidigt möjliggörs för oss att ha arbetssätt, organisation och teknologi där tid, engagemang och resurser läggs på det som skapar affärsvärde för Ica. Det har varit ett omfattande arbete i nära samverkan mellan alla bolag inom Icagruppen och jag är stolt över den organisation vi nu har landat i, säger Benny Svensson i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.562