23948sdkhjf

Ica ska utmana Coop i Umeå – Coop-vd:n förvånad

Nu är det klart att det är Ica som ska bli granne med Stora Coop på Ersboda handelsområde i Umeå.

Som Fri Köpenskap tidigare rapporterat har det funnits planer att etablera ännu en livsmedelsbutik på Ersboda i Umeå. Nu är det klart att det kommer att etableras en Ica Kvantum på platsen.

Fastighetsbolaget Trophi, som hyr ut lokalerna, välkomnar Ica Kvantum och Apotek Hjärtat som nya hyresgäster.

– Vi upplever ett stort intresse från butikskedjorna att komma till Ersboda och vi är mycket glada att nu Ica och Apotek Hjärtat valt att flytta in till oss, säger Jan Björk, vd för Trophi, i en kommentar.

Den totala butiksytan uppgår till 3 600 kvadratmeter. Planerad öppning är någon gång i skiftet mellan 2024 och 2025. 

”Etableringen av Ica Kvantum tillsammans med de befintliga hyresgästerna Coop, Systembolaget och övriga butikskedjor befäster Ersboda som den självklara handelsdestinationen i nordvästra Umeå”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Det är ännu inte klart med handlare till den nya Ica Kvantum-butiken.

Henrik Skyttberg, vd för Coop Nord, kommenterar den nya etableringen i Folkbladet:

– Det är väldigt förvånande att fastighetsägaren väljer att etablera en livsmedelsbutik med den här inriktningen, säger han till tidningen.

Tidigare ska Coop ha fått information om att fastighetsägaren velat komplettera med en lågprisaktör.

Föreningen ägde handelsområdet fram till 2017. Enligt Skyttberg har Coop Nord investerat mycket i butiken. Hur den kommer att påverkas kan han inte säga än.

–  Det är alldeles för tidigt att uttala sig om, men det blir en utökad konkurrenssituation. Det finns redan två livsmedelsaktörer i området och nu kommer det en tredje. Ersboda är också en stadsdel där det inte byggs så mycket bostäder så kundunderlaget ökar inte. Samtidigt så har vi drivit vår verksamhet länge, vi har en fin butik och tror mycket på det vi gör, säger Henrik Skyttberg till Folkbladet.

Lidl har också visat intresse för Ersboda som finns med på den lista med 91 lägen som lågpriskedjan listat i en kaxig kampanj. Enligt Trophi är handelsområdet nu mättat på matbutiker

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097