23948sdkhjf

Här läggs Stora Coop ned: ”Ohållbar situation”

Coop Mitt stänger Stora Coop i Söderhamn. Bakgrunden är mångåriga och accelererande förluster. Det skriver föreningen i ett pressmeddelande.

I stället vill Coop Mitt öppna en ny butik i staden. Ett alternativ skulle kunna vara en butik i Xtra-formatet. Magnus Wåhlander, vd Coop Mitt berättar om beslutet och planerna framåt:

– Vi behöver ta ansvar för föreningens ekonomi. Stora Coop Söderhamn har gått med stort underskott en längre tid, vilket ger en ohållbar situation. Det är inte längre ekonomiskt försvarbart att fortsätta längs den linjen. Totalt berörs 21 medarbetare av nedläggningen och fackliga förhandlingar pågår. 

– Framåt tar vi sikte mot nytt butiksläge i Söderhamn. För en Coop-butik eller en Xtra, vårt hyllade lågpriskoncept med över 50 butiker i Sverige som vi nyligen berättade kommer till Gävle under hösten. Det vore fantastiskt om Söderhamn också kunde få en Xtra-butik, säger Wåhlander i en kommentar.

I väntan på att föreningen hittar ett nytt läge kan medlemmar och kunder handla online med möjlighet att hämta varorna i skåp. Butiken ligger inne i gallerian E-Center i Söderhamn. De närmsta Coop-butikerna finns i Bergvik, Ljusne och Kilafors.Under tisdagen informerades personalen på Stora Coop om beslutet.

– Vi arbetar för att Söderhamnsborna ska ha nära till en Coop-butik. Det känns varken bra eller rätt att vi inte har en butik i Söderhamn för våra medlemmar, en olycklig situation. Jag hoppas att vi har en lösning om inte en alltför lång framtid, säger Magnus Wåhlander i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094