23948sdkhjf

Klart för femte Willys-butiken i Malmö

Willys öppnar en ny Willys Hemma-butik i Malmö. Den nya butiken blir en del av ett bostadsområde i Oxie strax utanför Malmö.

Den nya butiken har planerad öppning till våren 2025. I Oxie byggs 34 nya hyresbostäder med Willys Hemma-butik i bottenplan.

– Vi ser att vårt koncept med låga priser och ett brett sortiment med mycket att välja på är väldigt efterfrågat, säger Heinz Möller, etableringschef på Willys, i en kommentar.

Etableringen innebär att kedjan stärker sin position i Skåne. Butiken får en yta på 862 kvadratmeter och blir den femte Willys Hemma-butiken i Malmö-området. Inflyttning är beräknad till slutet av 2024 och butiken öppnar i början av 2025. Enligt kedjan kommer fastigheten att bli en energisnål byggnad med solceller på taket, som ska täcke fastighetens behov av el. Hållbarhetsambitionerna uppges vara höga och butiken kommer enligt kedjan att leva upp till kraven för Bra Miljöval, som är Naturskyddsföreningens märkning för livsmedelsbutiker.

Hyresavtalet med fastighetsägaren Brinova är tecknat över tio år.

– En utmärkt komplettering till vårt befintliga bestånd i Oxie. Attraktiv butik och bostäder där vi kan erbjuda ett bra serviceutbud i närmiljön, kommenterar Brinovas vd Per Johansson.

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094