23948sdkhjf

Förbundets vd inför rättegången: ”Påverkar givetvis Ica-varumärket”

Kort kommentar från Göran Blomberg, vd för Ica-handlarnas Förbund, inför rättegången i insiderhärvan.

I morgon, den 5 september inleds rättegången i den omfattande insiderhärvan där 18 personer står åtalade, varav tio är Ica-handlare.

Ica-handlarnas Förbunds vd Göran Blomberg ger nu i ett pressmeddelande en kort kommentar inför rättegången.

– Den här situationen påverkar naturligtvis Ica-varumärket och det är bra att händelserna nu blir juridiskt prövade i domstol. Vi fortsätter bistå processen på det sätt som efterfrågas och några medarbetare från Förbundet och Ica är bland dem som kallats att vittna. I övrigt kommer vi inte kommentera detaljer under den pågående rättegången.

Ica-handlarnas Förbund är medlemsorganisation för Sveriges omkring 1 500 Ica-handlare och majoritetsägare i Icagruppen. Inom koncernen finns en ansvarsnämnd med representanter från Ica-handlarnas Förbund, Icagruppen och Ica Sverige. 

Ansvarsnämnden kan i särskilda fall meddela erinran, varning eller fråntagande av medlemskap i Ica-handlarnas Förbund, ett krav för att få äga och driva en Ica-butik.

”Icas ansvarsnämnd följer den juridiska processen och kommer därefter vidta eventuella interna åtgärder”, skriver förbundet i pressmeddelandet.

Rättegången där 18 personer står åtalade för insiderbrott i samband med Icas utköp från börsen kommer att pågå i flera veckor.

Artikeln är en del av vårt tema Insiderhärvan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08