23948sdkhjf

Ica Nära växlar upp – blir Supermarket i nytt centrum

Ica Nära i Älta byter upp sig när centrumkvarteret i Älta tar form.

I Älta i Nacka kommun håller ett nytt centrumkvarter på att ta form där 191 lägenheter ska byggas. Fastighetsbolaget Wallenstam har nu gjort klart med två kommersiella uthyrningar för entrévåningarna. Det handlar om Ica och Apoteket Hjärtat som blir de som flyttar in på sammantaget drygt 2 000 kvadratmeter.

– Det är fantastiskt roligt att välkomna ICA och Apotek Hjärtat till nya affärsmöjligheter vid Älta torg, säger Mathias Aronsson, vice vd och regionchef Stockholm/Uppsala på Wallenstam.

Ica har redan en butik i Älta och den nya etableringen handlar inte om en konkurrerande affär. Istället är det nuvarande Ica Nära Älta som byter lokaler och därmed blir en Ica Supermarket.

– Älta är en viktig marknad för Ica där vi vill fortsätta att satsa för att möta kundernas efterfrågan. Vi väljer nu därför att fortsätta att utveckla kunderbjudandet genom att flytta till en modern och större Ica-butik i Älta centrum med ett Apotek Hjärtat i anslutning till Ica-butiken, säger Ica Sveriges etableringschef Anna Jöhnemark.

Ica Nära Ältas handlare, Magnus Reinhed, blir den som även fortsättningsvis kommer att driva butiken. Öppnandet av den nya butiken väntas ske under 2025.

– Vi hoppas att kunderna ska uppskatta den nya butiken och smidigheten i att kunna handla livsmedel och apoteksvaror på samma plats, säger Anna Jöhnemark.

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079