23948sdkhjf

Icas försäljningsdirektör lämnar

Joakim Bohman, försäljning- och marknadsdirektör på Ica Sverige, slutar efter tolv år inom Ica. Han arbetar sin sista dag den 30 september.

Ica Sverige gjorde i januari en omorganisation. Som en del i effektiviseringsprogrammet slogs fyra tidigare områden samman till två. Joakim Bohman tog hand om en av de två topptjänsterna och har sedan dess haft titeln försäljning- och marknadsdirektör. 

− Tiden på Ica har varit väldigt spännande, utvecklande och rolig och jag har verkligen uppskattat alla fantastiska medarbetare och kollegor. För mig har det varit oerhört stimulerande att ha fått verka i hjärtat av Ica, jobba med styrkan i vår modell med fria handlare i samverkan och den ständigt pågående handlardialogen. Nu när försäljnings- och marknadsorganisationen är på plats i kombination med en stark ledningsgrupp, så känns det som rätt tillfälle för mig att gå vidare till nya utmaningar,  säger Joakim Bohman i ett pressmeddelande från Ica Sverige. 

Joakim Bohman har varit en del av Ica Sveriges ledning under de senaste åtta åren. Tidigare har han varit affärschef för Ica Maxi special och affärschef Ica Maxi Stormarknad.

Ica Sveriges vd Eric Lundberg kommenterar:

− Jag vill tacka Joakim för tolv bra år på Ica, för hans starka ledarskap och bidrag till bolaget. Joakim har startat upp den nya försäljning- och marknadsorganisationen på ett väldigt bra sätt, lett arbetet med att ta fram en stark kommersiell plan samt vår kunderbjudandestrategi. Han har varit en mycket uppskattad kollega och jag önskar Joakim ett stort lycka till framöver.

Fram till att en ersättare är på plats kommer Magnus Stadig, affärsområdeschef stormarknad, och Joakim Bengtsson, affärsområdeschef mat- och närmarknad, att dela ansvaret för försäljning- och marknadsorganisationen. De kommer under denna period även att ingå i Ica Sveriges ledningsgrupp.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.188