23948sdkhjf

Nu tillträder Axel Johnsons nya vd

Redan i oktober förra året meddelades det att Thomas Ekman kliver in som vd för koncernen.

Koncernen jobbar just nu mot ett 10/50 mål, som innebär att 50 procent av omsättningen om tio år ska komma från saker som inte görs idag. Man har till exempel relativt nyligen sålt sällanköpsbolagen Åhléns och Kicks.

Koncernen består idag istället av Axel Johnson International, AxSol, Martin & Servera, Novax, samt delägda börsnoterade Axfood och Dustin.

Thomas Ekman har tidigare varit vd för Cabonline Group och Tele2 Sverige, men kommer närmast från rollen som vd på Dustin Group. Hans nya tjänst som vd annonserades för nästan ett år sen och i november i fjol tog han klivet in i Axfoods styrelse. Idag tillträder han.

– I mitt tidigare nära samarbete med Axel Johnson har jag lärt känna den starka kombination av långsiktighet, otålighet och samhällsengagemang som präglar koncernen. Axel Johnson har just tagit ett historiskt steg genom att lämna den klassiska sällanköpshandeln. Det skapar ett utrymme för oss för att ta ut riktningen framåt, säger Thomas Ekman i ett pressmeddelande.

Han efterträder Mia Brunell Livfors som suttit på posten i åtta år. Hon har nu inträtt som ledamot i Axel Johnsons styrelse och kvarstår som styrelseordförande i Axfood och i Dustin.

– När Thomas Ekman nu efterträder Mia Brunell Livfors skiftar vi från en enastående ledare till en annan. Thomas är en högt uppskattad ledare med en bred kompetens och erfarenhet av att leda företag i noterad såväl som privat miljö. Han har ett starkt engagemang som stämmer väl överens med vår syn på långsiktigt företagsbyggande och vår vilja att förena affärs- och samhällsnytta. Det gör att jag är övertygad om att Thomas är rätt person att tillsammans med kollegorna runtom i våra bolag fortsätta att förnya och utveckla Axel Johnson, säger Caroline Berg, styrelseordförande i Axel Johnson.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094