23948sdkhjf

Freshippo värderas lägre än väntat – Alibaba lägger notering på is

Kinesiska Alibaba väntas lägga en Hongkongnotering av bolagets matvarukedja Freshippo på is, efter samtal med potentiella investerare.

Det rapporterar Bloomberg News som hänvisar till anonyma källor med insyn.

Efter investerarsamtalen har Alibaba dragit slutsatsen att Freshippo sannolikt skulle få en värdering på omkring 4 miljarder dollar vid en notering. Det ska vara lägre än förhoppningarna och även klart under de 6 till 10 miljarder dollar som Alibaba hade som riktmärke inför en eventuell kapitalanskaffning förra året, enligt Bloomberg.

Alibabas kapitalhanteringskommitté, som har hand om den planerade uppdelningen av bolaget, har enligt Bloombergs källor nyligen bestämt sig för att vänta på en mer positiv marknad innan man går vidare med en notering av Freshippo. Till dess ska noteringar av andra enheter prioriteras.

Förseningen kan innebära att Alibaba missar sin egen tidsplan för noteringen av Freshippo, som har varit senast maj 2024.

Freshippo, hemma i Kina känt som Hema, har länge ansetts vara en föregångare på dagligvarumarknaden. Lennart Wallander besökte redan 2019 en av kedjans butiker i Shanghai för Fri Köpenskaps räkning. Läs reportaget här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064