23948sdkhjf

Två års väntan över – brödernas nya Hemköpsbutik öppnar

Lars Bodelson och brorsan Tomas har varit Hemköpshandlare i Örby i södra Stockholm sedan 1997. Efter två år utan butik öppnar bröderna i veckan sin nya Hemköpsbutik.

Sommaren 2021 revs fastigheten med Hemköpsbutiken i stadsdelen Örby i södra Stockholm. Två år senare öppnar en ny Hemköp på ungefär samma plats i det upprustade centrumet. 

Handlarbröderna Lars och Tomas Bodelson drev den förra butiken och driver den nya.

– Med en ny toppmodern butik är jag övertygad om att vi kommer att få tillbaka kunderna relativt snabbt, trots ett uppehåll på två år, sa Lars Bodelson i december 2021.

I veckan är det äntligen öppningsdags. På torsdag, den 14 september, tar de emot de första kunderna. Bröderna känner redan människorna i området väl efter att ha varit verksamma i Örby sedan 1997.

– Det känns otroligt roligt. Nu har vi haft två års stillestånd då vi gjort lite annat och förberett för butiken och vi är så otroligt taggade på att komma i gång igen. Vi har tittat på varje avdelning och har jobbat för att allt ska bli bättre och för att tillgodose alla de saker som kunderna verkligen vill ha, säger Lars Bodelson i en färsk kommentar. 

Den nya butiken kommer att ha en säljyta på nästan 650 kvadratmeter, 100 kvadratmeter mer än den gamla. Butiken kommer också att ha öppet en timme längre, klockan 08.00–22.00.

– Vi är glada och stolta över att vi lyckats locka tillbaka många av våra tidigare medarbetare. Vi blir 19 personer totalt och av dem har hälften jobbat med oss tidigare.

Hemköp har med brödernas nya butik inräknad 137 handlarägda butiker. 

Artikeln är en del av vårt tema Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109