23948sdkhjf

Här öppnar Matmissionen sin sjunde butik

På fredag den 15 september öppnar Matmissionen en butik i Brunnsängs centrum, Södertälje. Det blir den sjunde butiken i Stockholms län.

Matmissionen säljer produkter som riskerar att bli svinn med ett särskilt rabatterat pris till människor som lever i ekonomisk utsatthet.

– Vi är väldigt glada över att kunna öppna i Södertälje. Förra året hade vi en rekordstor tillströmning av nya medlemmar och vi vet att det finns ett stort antal medlemmar i de södra delarna av länet som tidigare tagit sig ända till våra butiker i Stockholm. Tack vare den nya butiken kan vi nå fler nya medlemmar och samtidigt bli mer tillgängliga för de som i dag behöver resa långt för att handla hos oss, säger Johan Rindevall, chef förMatmissionen på Stockholms Stadsmission.

Stockholms Stadsmission öppnade den första Matmissionen-butiken 2015 med målet att skapa ett koncept som kunde minska både matfattigdom och svinn, samtidigt som fler människor skulle få möjlighet att närma sig arbetsmarknaden genom arbetsträning i butik och lager. I dagsläget får ca 15 000 medlemmar runtom i länet möjlighet att handla näringsriktig mat till ett överkomligt pris genom Matmissionen.

Produkterna som säljs på Matmissionen doneras primärt från dagligvaruhandelns och dagligvaruindustrins lager. Tack vare en branschgemensam satsning med Svensk Dagligvaruhandel och Dagligvaruleverantörerna, DLF har Matmissionen kunnat expandera kraftigt de senaste åren i Stockholms län, med ytterligare butiker planerade att öppna. Samarbetet är ett led i dagligvarubranschens arbete för att på sikt halvera matsvinnet i hela livsmedelskedjan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079