23948sdkhjf

Hemköps container blir till skiftande konstverk

Hemköp Telefonplans container har bytt skepnad – åtminstone till det yttre. Butiken har nämligen ingått samarbete med ett projekt i gatukonst.

Den vanligtvis blåa containern bakom Hemköps butik på Telefonplan i Stockholm är numera prydd i en betydligt mer färgglad skrud. Anledningen är att butiken upplåtit den till ett lokalt projekt av Föreningen Midsommargården, rapporterar Mitti.

– Vi vill att Containern Telefonplan ska bli en plats för street art där människor möts, skapar nya sammanhang och är kreativa. Det ska vara en inbjudande och inspirerande plats för både proffs och nybörjare i alla åldrar, säger föreningens verksamhetschef Ebba Brusewitz.

Det nuvarande utseendet står konstnärerna Rikard Olsén och Emma Blomquist för, men det kommer att ändras så småningom. Redan i oktober tar nya konstnärer över stafettpinnen och så kommer det att fortsätta.

– Min roll är att leta efter konstnärer som matchar med containern och som har olika stilar, förklarar Nabil Dorbane som är konstnärlig ledare.

I samband med att de nya målningarna presenteras ska kringliggande evenemang hållas där vem som helst får testa på street art. Projektet kommer inledningsvis att pågå under hösten men målet är att även fortsätta i vår.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094