23948sdkhjf

Här invigs Östenssons nya butik

I morgon, den 21 september, öppnar Hemköp Östenssons sin nya butik i Folkungavallen i södra Linköping. 

Vi tänker oss öppning till löning i september, sa vd Anders Lindblom i juni om den nya butiken i Linköping. Och så blir det. I morgon öppnar portarna.

Nya Hemköp Östenssons Folkungavallen blir granne med Sveriges största simhall. Butiken har en försäljningsyta på cirka 1 200 kvadratmeter och en personalstyrka på 25 medarbetare.

− Det känns fantastiskt och pirrigt som en butiksöppning alltid är. Lokalen känns bra och vi har fått till en väldigt bra känsla i butiken och ett härligt gäng medarbetare. Butiken andas färskvaror. Kunderna möter först vår fina frukt och grönt-avdelning innan butiksvarvet tar en vidare till delikatessavdelningen och våra färskvaror, säger Anders Lindblad, vd på Östenssons.

Den nya stadsdelen Folkungavallen är som en förlängning av Linköpings innerstad. Framöver blir det över 600 nya lägenheter runt omkring.

− Läget känns väldigt bra. Det är ett cityläge, men ändå inte mitt i stan. Det kommer bli ett bostadsnära område och ett trafiklägesområde. Butiken ligger på markplan i ett parkeringshus, vilket också gör att många kommer ha en naturlig väg förbi oss, säger Anders Lindblad.

Östenssons stängde nyligen sin butik vid Stora Torget i Motala och kedjan omfattar nu åtta butiker med Östenssons Folkungavallen inräknad.

Artikeln är en del av vårt tema Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094