23948sdkhjf

Ica tar tillvara på Coops nedläggning – Kvantum blir Maxi

I slutet på 2024 väntas nya butiken öppna.

I slutet på augusti meddelade Coop Mitt att man lägger ner Stora Coop i Söderhamn. 

– Stora Coop Söderhamn har gått med stort underskott en längre tid, vilket ger en ohållbar situation. Det är inte längre ekonomiskt försvarbart att fortsätta längs den linjen, sa Magnus Wåhlander, vd Coop Mitt i samband med nedläggningen.

Han hintade då om man skulle öppna ny butik med nytt läge i Söderhamn, potentiellt en från Xtra-formatet. Nu, bara tre veckor senare, går istället Ica ut med att man omvandlar sin Ica Kvantum-butik i Söderhamn till en Ica Maxi.

– Det känns väldigt inspirerande att få göra den här satsningen efter 30 år på E-center – vi tror på Söderhamn och vill vara med och utveckla staden, säger handlaren Olle Nyberg som tillsammans med Lina Nyberg driver nuvarande butik. 

De ska också driva den nya butiken när den tar över efter Kvantum.

Byggstart är schemalagd till januari 2024, enligt Svenska Handelsfastigheter som ingått avtal med Ica Sverige om att uppföra den nya butiken, som kommer att ha en butiksyta om cirka 5 800 kvadratmeter

– Den nya stormarknadsbutiken kommer att stärka E-centers utbud inom livsmedelssegmentet avsevärt. Expansionen innebär samtidigt att möjligheter öppnas för nya aktörer att etablera sig vid E-center som komplement till stormarknaden, säger Knud Lauridsen, fastighetschef vid Svenska Handelsfastigheter.

Den nya Maxibutiken planeras öppna i slutet av 2024.

När Coop eventuellt skulle kunna öppna en ny butik i staden är inte klart.

– Jag hoppas att vi har en lösning om inte en alltför lång framtid, sa Magnus Wåhlander i slutet på förra månaden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094