23948sdkhjf

Klart: Då öppnar Coops nya butik

28 september blir datumet då Coops nya butik i Punkt Gallerian i centrala Västerås slår upp portarna.

Fri Köpenskap har rapporterat om flytten för Coop City Västerås tidigare. Nu är det klart att de lämnar nuvarande lokalerna i Kvarteret Igor den 23 september för att sedan öppna på nytt fem dagar senare i Punkt Gallerian, cirka 350 meter bort.

– Äntligen står vi här, det känns underbart. Våra kunder och medlemmar kan räkna med en butik fylld av matglädje och delikatesser i världsklass, säger Marcus Forsberg, affärsområdeschef Coop Mitt som drivit projektet i nära samarbete med butikschef och personal.

Bland nyheterna finns bland annat en vegobar.

– I vegobaren har vi ett brett utbud av veganska och vegetariska favoriter, allt samlat på samma ställe för lättare översikt av sortimentet. Det ska vara lätt att välja vego, säger Marcus Forsberg.

Coop släpper emellertid inte greppet om Kvarteret Igor helt. Om ungefär ett år, hösten 2024, planerar Coop Mitt att öppna en Xtra i gallerian. Det blir då deras elfte butik i stan, varav den fjärde via lågpriskonceptet.

– Västerås har varit på stark frammarsch länge med allt fler som flyttar hit. Att få möjligheten att utöka med ytterligare nybyggda butiker i den anrika Gurkstaden känns oerhört inspirerande, säger Magnus Wåhlander, vd Coop Mitt.

Coop Mitts 10 Xtra-butiker:

1 Askersund

2 Hallsberg

3 Arboga

4 Edsbyn

5 Stengatan, Västerås

6 Viksängsgatan, Västerås

7 Bangatan, Västerås

8 Haga, Örebro

9 Markbacken, Örebro

10 Surahammar

Coop Mitt

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.113