23948sdkhjf

Matpriskollen: Vanligare att kampanjvaror tar slut i butikerna

I veckans granskning av kedjornas kampanjer noterar Ulf Mazur på Matpriskollen att det återigen är vanligt att kampanjvaror tar slut i butikerna.

Vilken fantastisk kampanjvecka. Massor av fina produkter med en bra bredd till riktigt bra pris. Men totalt sett var det en svag vecka med hela 16 procent färre kampanjer än föregående år.

City Gross går verkligen mot strömmen och ökar med 68 procent fler kampanjer. Tillsammans med prissänkning på 1 500 artiklar i sortimentet kan det säkert ge kedjan ett bra försäljningslyft.

Konkurrensen om kunderna är knivskarp varje vecka och alla kedjorna vässar sina kampanjstrategier. Nu gäller det inte bara att ha rätt varor på kampanj, utan att inte ha för många erbjudanden. Det kostar och konsumenternas ändrade beteende gör det mycket svårt att planera och räkna på kampanjeffekterna.

Vi på Matpriskollen får nu allt fler mejl om att butikerna har slut på kampanjvarorna under pågående kampanjvecka. Konsumenterna vill att vi upplyser kedjorna om detta, vilket härmed meddelas.

För några år sedan var detta en stor diskussion. Många kampanjvaror var slut redan på måndagen och konsumenterna var riktigt arga. Kedjan och dess konkurrenter bättrade sig och stormen bedarrade. Nu är det lite på väg åt samma håll. Så för fortsatt kundförtroende, se till att det finns tillräckligt med varor i butiken.

De kampanjprodukterna som saknas på veckans topplista och även när vi tittar på de fem mest tillagda erbjudandena per kedja, är kyckling. Inte ett enda kycklingerbjudande bland de fem mest populära erbjudandena på någon kedja under förra veckan.

Falukorvsring, blandfärs, wienerkorv och fläskytterfilé var i stället proteinet som drog. Till detta köpte vi rotfrukter, potatis, morötter, gurka med mera. 7,90 kronor kilot för svenska rotfrukter är väldigt mycket nyttigt för pengarna och när Icabutikerna maximerar inköpet till 10 kg per hushåll blir man glad. Inget knussel!

Kedja Mest tillagda erbjudandet till Matpriskollens inköpslista v 382023
City Gross Gurka; 9,95/st Klass 1,Sverige; Max 5 köp/hushåll.
Coop Morot i påse; 6,90/frp Klass 1,Sverige
Stora Coop Svenskt smör, normal-/extra-/osaltat; 39,90/frpSverige; Max 2 köp/hushåll.
Hemköp Gurka; 10,00/st Klass 1,Sverige
Ica Kvantum Kålrot/Lök, gul/Morot/Rödbeta; 7,90/kg Klass 1,Sverige; Max 10 kg/hushåll
Ica Maxi Löfbergs2 för 79,00 Rain Forest Alliance ; Max 1 köp/hushåll.
Ica Nära Satsumas; 25,00/kg Klass 1, Spanien
Ica Supermarket Kålrot/Lök, gul/Morot/Rödbeta; 7,90/kg Klass 1, Sverige; Max 10 kg/hushåll
Lidl Äpple Royal Gala; 11,90/kg Klass 1,Polen
Willys Potatis, fast sort i påse; 14,90/frp Klass 1, Sverige; Max 2 köp/hushåll.
Willys Hemma Potatis, fast sort i påse; 14,90/frp Klass 1, Sverige; Max 2 köp/hushåll.
ÖoB Lambi Toalettpapper, 12-p; 59,00/frp Svanenmärkt

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063