23948sdkhjf

Nya Tempo-butiken blev verklighet med crowdfunding

Efter en lång väntan för nya handlarduon så öppnar Tempo Ramvik, strax norr om Härnösand.

I ett år hade kompanjonerna skissat på en butik i Ramvik men det fattades 150 000 kronor för att de skulle kunna få ett lån. Anna Olsson och Charlotte Dahlberg blev tipsade av Microfonden i Dalarna att använda crowdfunding. Insamlingen gav 178 530 kronor.

Klockan 10 på lördag är dags för invigning. Då bjuder den nya handlarduon in sina kunder med aktiviteter och lokala aktörer på plats.

− Anna har varit egenföretagare i många år och jag kommer från livsmedelsbranschen och har jobbat flera år inom Handlar'n. Jag fick frågan av de som äger fastigheten här för flera år sedan om att driva butik, men det kändes som en för stor grej att dra i gång själv, så jag la det på is. Sedan kom jag i kontakt med Anna som var väldigt taggad och på den vägen är det. Jag och Anna har lärt känna varandra under resans gång, säger Charlotte Dahlberg.

För att komma i ordning i tid har man bland annat tagit hjälp av ett lokalt handbollslag som hjälpt till att plocka varor.

I onsdags hade butiken en smygpremiär, men det är på lördag den stora invigningen sker.

− Det känns jätteskönt att något som vi krigat för och längtat efter så länge äntligen är här. Det kommer bli en härlig dag, säger Charlotte Dahlberg.

Läs om resan till öppning

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078