23948sdkhjf

Ica öppnar obemannade satelliter

Butiken öppnar redan i mitten av oktober.

Stadsdelen Kopparlunden precis utanför Västerås stadskärna utvecklas snabbt. Tre detaljplaner om cirka 1 700 bostäder vann laga kraft redan för två år sen, och nu får området ett nytt tillskott i form av en obemannad livsmedelsbutik.

– Kopparlunden växer och det har länge saknats en mataffär i området, konstaterar ägaren Daniel Özer som redan driver Ica Nära Vallby i kommunen.

Butiken som ska vara obemannad med to go-teknik, kommer att husera i Castellums lokaler på Varmvalsvägen 15. Utöver matbutikerna driver Daniel Özer redan en restaurang i området.

– Det är fantastiskt att se hur det området växer. Tidigare fanns en osäkerhet bland många eftersom det blev öde efter klockan 16 och under helgerna. Men vi har från början valt att se bortom det och i stället vara visionärer, vi tror verkligen på det här området.

Samtidigt har Ica precis slagit upp portarna till ytterligare en satellit-butik. I vintras tvingades Matöppet stänga sin butik i Önnestad. Fri Köpenskap rapporterade sedan under våren om handlaren Joakim Johanssons planer på att öppna en delvis obemannad butik i Matöppets lokaler. Och nu är Icas nya tillskott öppen för kunder, rapporterar Kristianstadsbladet.

– Många har väntat på detta så det är kul, säger Jenny Görnebrand, ansvarig för butiken som kommer vara en filial till huvudverksamheten i Färlöv.

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078