Utbudet i frysdiskarna blivit både större och bredare. Efter en försäljningsökning under pandemin har försäljningsvolymen minskat marginellt med tre procent det senaste året på frysta varor. Förutom när det kommer till fryst kyckling, som ökar med nio procent.
Frysta grönsaker fortsätter att vara ungefär lika populärt som tidigare. De färdig...
Större och bredare utbud i frysdisken – men efterfrågan varierar
Kvaliteten på färdiga frysta rätter har ökat, så även utbudet. Fryst mat är både hälsosamt och minskar matsvinnet, menar tillverkarna.
Angelica Pasten är butikschef på Ica Nära Rapidköp i Solna. Hon märker att fler köper färdiga frysta rätter. Foto: Siw Kejonen
Få tillgång till hela artikeln - enkelt och snabbt
Provprenumeration
Skapa en provprenumeration
Prova nu
Prenumeration
Välj mellan våra prenumerationer på Fri Köpenskap och hitta vad som passar dig och/eller ditt företag
Se prenumerationer