23948sdkhjf

Lidl anlitar fastighetsprofil

Lidl Sverige inleder samarbete med Kristina Alvendal, som kliver in som exekutiv rådgivare till kedjans fastighetsdirektör Carl Balcer.

Kristina Alvendal är stadsbyggnadsexpert och en välkänd profil i fastighetsbranschen. Vid sidan av uppdraget för Lidl driver hon även eget bolag inom strategisk fastighetsutveckling. Hon har också ett långt förflutet inom politiken, bland annat som stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad. Därefter var hon vd för Airport City Stockholm. Därtill har hon ett flertal styrelseuppdrag inom bygg- och fastighetsbranschen. Kristina utsågs 2017 till Årets Samhällsbyggare. Kristina skriver även en expertrapport för den av regeringen tillsatta Produktivitetskommissionen.

– Kristina Alvendal har en stark förankring i fastighetssverige. Med hennes kompetens och nätverk kommer vi kunna ta ytterligare ett steg i vår ambition att erbjuda högsta kvalitet till branschens bästa pris till de svenska hushållen i hela Sverige. Jag ser fram emot att fortsätta bygga broar mellan Lidl Sverige, Sveriges kommuner och fastighetsbranschen, där Kristina kommer vara en nyckel i vårt fortsatta arbete, säger Carl Balcer i ett pressmeddelande.

– Jag drivs av att påverka och göra Sverige bättre. I en tid där många upplever att pengarna räcker till mindre är det av stor vikt att öka konkurrensen inom livsmedelsbranschen för att på så sätt sänka matpriserna. Lidl har sedan bolaget gjorde entré på svenska marknaden för 20 år sedan bidragit till just detta. Jag ser fram emot att som rådgivare nu vara med och ta nästa steg, säger Kristina Alvendal.

Lidl har ett långsiktigt mål att öka från 205 till 300 butiker. I somras publicerade de en lista på 91 platser där dagligvarukedjan kan tänka sig att öppna nya butiker i framtiden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079