23948sdkhjf

”Ica-kvarter” ska byggas i Stockholms nya stadsdel

Ica Fastigheter planerar att bygga en butik med 300 lägenheter ovanpå i den nya stadsdelen vid Årstafältet i Stockholm.

Stockholms stad planerar för en ny stadsdel vid Årstafältet. Bostadsprojektet ska totalt innehålla 6 000 lägenheter och byggas för 15 000 invånare. Ica Fastigheter har via en bytesaffär skaffat sig ett butiksläge i en av de centralare delarna av det framväxande samhället.

Ica skriver på sin hemsida att planen är att skapa ett så kallat ”Ica-kvarter” med en lokalorienterad butik på bottenvåningen och cirka 300 lägenheter ovanför. Bostadsdelen driver man tillsammans med Nordr i ett joint venture.

Icas fastighet ingår i Etapp 2 södra, där tidplanen för byggandet just nu ligger mellan 2025-2031. Detaljplanen är godkänd och innehåller förslag på fem nya kvarter med cirka 743 lägenheter, förskola samt lokaler för service och handel.

Utanför den kommande butiken är det tänkt att bli ett torg. Torget ska enligt Ica även kunna fungera som entré ut mot den stora del av fältet som fortsatt ska vara befriad från bostadsbyggande. Där ska det istället bli en anlagd park för lek, idrott och sociala aktiviteter.

Stockholms stad kommer att ansvara för utbyggnad av gator, torg och parken. Totalt beräknas hela utbyggnaden av fältet ta 15-20 år.

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078