23948sdkhjf

Axel Johnsons vd föreslås ta över klubban hos Axfood

Valberedningen vill se Thomas Ekman som Mia Brunell Livfors efterträdare.

Han är redan vd för ägarbolaget Axel Johnson och styrelseledamot i Axfood. Nu föreslår valberedningen i Axfood att Thomas Ekman väljs till ny styrelseordförande vid årsstämman den 20 mars 2024. 

– Vi är mycket glada att kunna föreslå Thomas Ekman som ny styrelseordförande. Thomas har en gedigen erfarenhet av såväl företagsledning som styrelsearbete, och valdes in som ledamot i Axfoods styrelse redan vid förra årsstämman, säger valberedningens ordförande Marie Ehrling.

Om det blir som valberedningen vill så efterträder han Mia Brunell Livfors, som har meddelat att hon står till förfogande som ordinarie ledamot i styrelsen men avböjer omval till styrelseordförande.

– Vi vill varmt tacka Mia Brunell Livfors för hennes mångåriga och värdefulla bidrag som styrelse­ordförande och vi uppskattar att hon vill fortsätta som ledamot i styrelsen, forsätter Marie Ehrling.

Thomas Ekman är vd för Axel Johnson. Han är också styrelseordförande i Axel Johnson International, AxSol och Martin & Servera, samt ledamot i Dustin och Novax.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141