23948sdkhjf

Klart: Han blir vd för Coop Norrbotten

Tomas Hansson tar över jobbet som vd för Coop Norrbotten efter Peter Fjällborg.

Han tillträder tjänsten som vd senast den 25 april 2024.

Tomas Hansson är 36 år och bor i Luleå. Han kommer närmast från ett jobb som vd för Nobina Care med huvudkontor i Stockholm. Tomas har tidigare arbetat bland annat som managementkonsult på Boston Consulting Group samt ekonomidirektör för Nobina Sverige och affärsområdeschef för Swebus.

– Att bli vd för Coop Norrbotten är ett mycket spännande och hedrande uppdrag. Coop Norrbotten har ett starkt varumärke som bygger på en genuin vilja att vara en god kraft för Norrbotten. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta Coop Norrbottens starka utveckling tillsammans med medlemmar, ägarombud, kollegor och styrelse, säger Tomas Hansson i en kommentar.

Rekryteringen har hanterats av Coop Norrbottens styrelse med styrelseordförande Jesper Josbrant i spetsen. Josbrant kommenterar valet av Tomas Hansson som ny vd:

– Vi är mycket glada att ha kunnat rekrytera Tomas Hansson till Coop Norrbotten. Tomas matchade väl vår kravprofil och han har en spännande bakgrund. Med Tomas får vi en innovativ, analytisk och handlingskraftig vd. Detta ska bli kul, säger Jesper Josbrant.

– Vi ser fram emot att Tomas Hansson tillsammans med övriga företagsledningen fortsätter utveckla Coop Norrbotten och skapa värde för våra medlemmar och kunder under lång tid framöver, fortsätter han.

Det var i augusti som beskedet kom om att nuvarande vd Peter Fjällborg önskade att gå i pension. Coop Norrbottens styrelse med Jesper Josbrant i spetsen inledde omgående en intensiv rekryteringsprocess med målet att hitta rätt person till att driva och utveckla Coop Norrbotten vidare.

Peter Fjällborg arbetar kvar som vd i bolaget tills Tomas Hansson är på plats, för att säkerställa en välordnad överlämning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11