23948sdkhjf

Wolt utmanar Foodora – adderar fyra nya Icabutiker

30-talet butiker från Ica, Coop och Handlar'n har valt Wolt i stället för Foodora för leverans av dagligvaror.

Wolt börjar bli en allt större konkurrent till Foodora i kampen om livsmedelskunderna. Den finländska q-handlaren ökade i tredje kvartalet sina beställningar med 70 procent, drivet framför allt av verksamheten inom detaljhandeln.  

I veckan ansluter fyra nya Ica-butiker till Wolts plattform. Butikerna i fråga är Ica Nära Ynglingagatan i Stockholm, Ica Nära Flamman och Ica Nära Djurgårdsgatan i Linköping samt Ica Nära Safiren i Eskilstuna.

Totalt har nu omkring 30 livsmedelsbutiker i Sverige valt det finländska matleveransbolaget som partner i stället för Foodora. Det inkluderar förutom Ica även ett antal Coopbutiker och några Handlar'n.

Det är dock fortfarande betydligt fler Ica-butiker som är anslutna till Foodora, i våras var antalet uppe i runt 50 stycken.

Butikerna bestämmer själva vilka produkter som ska finnas på Wolts plattform. Vanligtvis rör det sig om populära produkter som frukt, snacks och godis, mejerivaror och bröd.

Enligt Wolt får de anslutna butikerna, förutom möjlighet att leverera livsmedel hem på 30 minuter via någon av Wolts kurirpartners, också stora möjligheter till merförsäljning. I snitt är över 90 procent av alla beställningar via Wolt tilläggsförsäljning, enligt bolagets egen data.

– Vi märker att våra användare söker på betydligt fler saker på vår plattform idag än för några år sedan. Då handlade det nästan uteslutande om beställningar från restauranger. Idag söker man på allt från livsmedel till hemelektronik, säger Johan Grönvall, vd på Wolt, i en kommentar

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078