23948sdkhjf

Stora Coop ersätts med hämtskåp

I augusti meddelade Coop Mitt att man stänger Stora Coop i Söderhamn. Nu får lokalborna tills vidare använda hämtskåp om man ska handla från kedjan.

Mångåriga och accelererande förluster ledde till att Coop Mitt för några månader sen valde att stänga ner Stora Coop i Söderhamn. Istället skulle man leta ett nytt läge i kommunen. Magnus Wåhlander, vd Coop Mitt, berättade i samband med stängningen att en butik i Xtra-format kunde bli en ny lösning.

I veckan sker stängningen av Stora Coop, men än finns det inget specifikt beslut om en ny butik. För att inte lämna kommunen helt under arbetet med att hitta en ny lösning väljer föreningen därför att ställa ut hämtskåp.

Från och med på måndag kommer de boende i Söderhamn att kunna hämta beställningar från ett mobilt e-handelsskåp.

– Det känns verkligen bra, även om vi förstår att det inte ger samma upplevelse, att vi fortsatt kan erbjuda våra medlemmar och kunder Coops stora och starka sortiment, säger Magnus Wåhlander.

Totalt kommer skåpen att innefatta 24 frysskåp, 27 kylskåp och ha en kapacitet på 20 ordrar. Om det visar sig populärt ska möjlighet finnas att utöka kapaciteten. Leveranserna sker från Stora Coop Bollnäs och i samband med att skåpen tas i bruk skickar Coop Mitt ut ett välkomsterbjudande till Stora Coop Söderhamns kunder.

Coop Mitt blev nyligen först ut inom kooperationen med just mobila e-handelsskåp. Den 11 oktober började man med likadana skåp i Sandviken.

– Vi har redan märkt av ett stort intresse för tjänsten. Det är många som vill prova nyheten. Att beställa på nätet för att redan nästa dag hämta ut är något som många av uppskattar som en smidig service och sätt att handla. Självklart ger vi inte vika på att hitta en permanent butikslösning för Söderhamn. Coop tänker vara en del av vardagen här, en mötesplats för matglädje, hållbara varor och inspiration, säger Magnus Wåhlander.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094