23948sdkhjf

Ny näringspolitisk chef på Svensk Dagligvaruhandel

Andreas Strömberg ny näringspolitisk chef på branschorganisationen.

Andreas Strömberg, näringspolitisk chef Svensk Dagligvaruhandel, kommer närmast från en liknande roll på bransch- och arbetsgivarorganisation IKEM. Han har erfarenhet från regeringskansliet, som politisk sakkunnig åt tidigare näringsministern och partiledaren Annie Lööf och från statsrådsberedningen. Strömberg har också en juristexamen från Stockholms universitet.

Antalet nya lagförslag och regleringar som påverkar dagligvaruhandeln ökar hela tiden, såväl nationellt som inom EU.

– Det känns inspirerande att få vara med och utveckla påverkansarbetet för en bransch som har stor påverkan i människors vardag och som har verksamhet runt om i hela landet. Att tillsammans med medlemsföretagen verka för hela branschens förutsättningar att utvecklas ska bli oerhört spännande, säger Andreas Strömberg.

Karin Brynell, vd Svensk Dagligvaruhandel:

– Inte minst de senaste åren har visat hur viktig dagligvaruhandeln är för ett fungerande samhälle. En god dialog och samverkan med politiken, myndigheter och andra organisationer både inom EU och på nationell nivå är avgörande för att våra medlemsföretag ska kunna bidra till hela livsmedelskedjans utveckling. Andreas, som blir ny näringspolitisk chef, kommer ha en nyckelroll i att driva och utveckla detta arbete vidare tillsammans med våra medlemsföretag och övriga kollegor, säger Karin Brynell, vd Svensk Dagligvaruhandel.

Tidigare näringspolitisk ansvarig, Martin Andersson, är föräldraledig. Under våren kommer han tillbaka för att stärka upp arbetet ytterligare.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.188