23948sdkhjf

Sabis vd ska leda Vi-föreningen – fördjupar samarbetet med Hemköp

Med Madeleine Brehmer som ordförande planerar Vi-föreningen ett ännu tätare samarbete med Hemköp och Axfood.

Madeleine Brehmer kliver in som ordförande för Vi-föreningen. Det betyder att Sabis vd också tar plats i styrelsen för Hemköp.

Vi-föreningen, som är en handlarförening för fria handlare med ursprung i Vivo-kedjan, omfattar i dag ett 30-tal butiker. Madeleine Brehmers familjeägda bolag Sabis är störst och står med sina sex butiker för cirka 760 miljoner kronor av den totala omsättningen på runt tre miljarder kronor. 

– Som ny ordförande är det mitt uppdrag att se till att våra handlare fortsätter stärka sin konkurrenskraft och utvecklar för framtiden. Föreningen jobbar också med frågor som nya etableringar, succession och tillväxt. Jag ser fram emot att jobba vidare för våra handlares bästa, säger Madeleine Brehmer i en kommentar.

Som ordförande representerar hon också Vi-föreningens handlare i Hemköps styrelse. Brehmer är nöjd med hur samarbetet fungerar.

– Hela Hemköpskedjan har stärkt sitt varumärke de senaste åren och vi samverkar i den riktning som vi tillsammans tror på. Vi har en bra mix av Axfoods och Hemköps stordriftsfördelar, tillsammans med våra butikers entreprenörskap och starka handlarkultur, det är verkligen win-win.

Att beslut fattats om ett ännu tätare samarbete med gemensamma planer välkomnas även av Hemköps vd Simone Margulies. 

– Vi är mycket glada över vårt fina och fortsatta samarbete med Vi-föreningen. De har mycket kompetens och många duktiga handlare och tillsammans ska vi fortsätta ta marknadsandelar. Extra roligt är att Vi är så starka i Stockholmsområdet med många bra butiker.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156