23948sdkhjf

Inget nytt skyddsstopp för matbutiken i Borlänge

Förvaltningsrätten säger nej till ett tillfälligt beslut om skyddsstopp i matbutiken.

I mitten av oktober införde Handels ett skyddsstopp för matbutiken Orienta på Tjärna Ängar i Borlänge. Anledningen till skyddsstoppet var att anställda blivit hotade.

Arbetsgivaren tog i samband med skyddsstoppet kontakt med Arbetsmiljöverket som då beslöt att häva förbudet.

Handels meddelade att man skulle ta ärendet vidare.

– Arbetsmiljöverket har gjort en felaktig bedömning och Handels kommer nu gå vidare med våra jurister för att säkra arbetsmiljön för de anställda, förklarade Martin Nyberg, avtalssekreterare på Handelsanställdas förbund.

Enligt Allt om Arbetsmiljö, begärde ombudet att förvaltningsrätten skulle fatta ett interimistiskt beslut, där ett skyddsstopp skulle gälla direkt, i väntan på beslutet i sakfrågan. Förvaltningsrätten meddelade däremot i förra veckan att man inte anser att det finns tillräckliga skäl för ett sådant beslut.

Arbetsmiljöverket jobbar samtidigt med ett separat ärende som handlar om att arbetstagarna inte fått tillräcklig kunskap om hur en utrymning kan ske snabbt och säkert, att tillflyktsrum saknas vid fall då utrymning inte är möjlig och att kunskaper i första hjälpen saknas. Där har verket beslutat att arbetsgivaren ska åtgärda bristerna senast 18 december för att inte riskera ett vite på 100 000 kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078