23948sdkhjf

Gurkodling i gurkstaden – Maxi Hälla överens med Agtira

Ica Maxi Hälla i Västerås, koncernens tredje största butik, har tecknat en avsiktsförklaring med foodtech-bolaget Agtira.

Nyligen skrev Fri Köpenskap om att Lidl siktar på att bygga en anläggning för samtliga av kedjans butiker. Platsen för anläggningen är ännu oklar. Tidigare finns avtal med Coop Nord om en anläggning i Umeå och för närvarande byggs en anläggning för Ica Maxi Haninge.

Nu har även Ica Maxi Hälla i Västerås tecknat en avsiktsförklaring med foodtech-bolaget. Det innebär att Agtira bygger en anläggning i närheten av butiken för behovet av gurka året om.

– Det blir fantastiskt att kunna erbjuda våra kunder den härodlade Hällagurkan. Jag är helt övertygad om att Västeråsborna kommer att uppskatta nyskördade gurkor, varje dag, året om, säger Ica-handlare Anna Holmgren.

Hur stor anläggningen är tänkt att bli framgår inte av pressmeddelandet, men det pågående bygget i Haninge är 3 000 kvadratmeter.

– Agtiras affärsidé ligger helt rätt i tiden och jag ska erkänna att jag blir extra stolt när Agtira får chansen att bidra med högkvalitativa, konkurrenskraftiga och supergoda grönsaker i min hemstad Västerås, säger Erik Jonuks, vd på Agtira.

Sedan tidigare har Agtira anläggningar i samarbete med Maxibutiker i Härnösand, Östersund, Skellefteå och Sundsvall.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094