23948sdkhjf

Coop totalrenoverar och nyöppnar i vinterland

Drygt 5,5 miljoner kronor satsar Coop Norrbotten på glesbygdsbutiken.

Totalrenoverade Coop Harads, nordväst om Boden med riktning Jokkmokk och fjällvärlden, har nyöppnat. Butiken invigdes den 11 november med pompa och ståt. 

Butikschefen Frida Enberg har nu fått en miljövänligare, större och luftigare butik. Öppningsdagen bjöd på 30 centimeter snö och 15 minusgrader.

– Det var väldigt lyckat och kunderna tyckte det var jättekul. Vi hade sex erbjudanden där den butiksgrillade kycklingen gick bäst. Förutom det bjöd vi på smakprover och tårta.

Frida Enberg berättar att eftersom man ligger i turiststråket och är den enda butiken i samhället har man en hel del turister som besökare.

– Treehotels gäster kommer hit och det kommer skidåkare från olika länder som tränar i Storklinten, dryga milen härifrån. De köper mat men också en hel del snacks.

Hon gläds åt att renoveringen är klar. Den har pågått under tiden butiken haft öppet.

– Vi har satsat på en större färskvaruavdelning, där bland annat frukt- och grönt blivit både större till ytan och mycket fräschare. Samtliga kylar och frysar är också utbytta till nya där miljövänlig teknik står i fokus.  Dessutom har vi fått två nya snabbkassor. 

Artikeln är en del av vårt tema Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063