23948sdkhjf

Trots Coops protester: Klartecken för ny City Gross i Karlstad

Den första City Gross-butiken i Värmland ska byggas på det nya handelsområdet Zakrisdal i Karlstad.

City Gross har under lång tid velat etablera sig i Karlstad. Frågan har bara varit var och när. Nu är det klart att kedjan ska bygga en ny butik på en tomt på Zakrisdal, strax söder om Ullebergsleden i Karlstad. 

Bekräftelsen kom i dag, måndag, under en pressträff som kommunalrådet och ordföranden i stadsbyggnadsnämnden Anders Tallgren (S) bjudit in till.

– Vi är såklart väldigt glada över att få förvalta denna tomt och att äntligen få etablera oss i Karlstad. Det blir vår första butik i Värmland och vi ser fram emot att starta planeringen för City Gross Karlstad, säger Peter Ekström, koncept- och etableringsdirektör på City Gross, i ett pressmeddelande.

City Gross har under åren tittat på lägen i Välsviken, Jakobsberg och ett område nära Bergvik. När Karlstad kommun presenterade planerna på att utveckla ett nytt handelsområde i Ulleberg-Zakrisdal, anmälde City Gross sitt intresse även för det läget.

Ett planprogram har tagits fram för det aktuella området söder om Ullebergsleden och väster om Zakrisdalsvägen som idag består av ett stort öppet fält. Förslaget pekar ut ytor för skola, förskola och en livsmedelsaffär intill Zakrisdals bostadsområde.

Det är där City Gross första värmländska butik ska byggas.

– Vi planerar för en cirka 6 000 kvadratmeter stor butik och räknar med att anställa cirka 80 personer, varav en del på deltid, har Peter Ekström tidigare sagt om Karlstadssatsningen.

Coop Värmland har tidigare opponerat sig mot planerna på en ny stor livsmedelsbutik i Karlstad och efterlyst en ny oberoende utredning. Föreningen menar att med redan två Coop-nedläggningar i länet kan fler butiker få kasta in handduken.

– Även våra kontakter inom Handelns utredningsinstitut bedömer den utredning som finns som för gammal. Så vi vill att det utreds vad det kan få för konsekvenser för livsmedelshandeln oavsett kedjetillhörighet, för man såg redan 2017 att det fanns en överetablering i dagligvaruhandeln, sa Coop Värmlands tf marknadschef Klas Olsson till NWT i februari.

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079