23948sdkhjf

Klart: Mathem och Oda slås samman – blir nordisk marknadsledare

Mathem kommer även fortsättningsvis att gå under varumärket Mathem i Sverige.

Det har tidigare rapporterats vara nära. Nu är det offentliggjort. Svenska Mathem och norska Oda har ingått ett avtal om att gå samman. Total omsätter det sammanslagna bolaget fem miljarder.

– Vi jagar fortfarande lönsamhet i en marknad som är tuff på grund av utmanande makroekonomiska förhållanden. Samgåendet innebär att vi nu får en helt annan skalbarhet och kan växla upp effektiviteten ytterligare tack vare Odas världsledande logistikplattform, och på så vis vässa vårt kunderbjudande ännu mer, framförallt när det gäller pris och kvalitet, säger Johan Lagercrantz, vd Mathem, i ett pressmeddelande.

Mathem kommer att drivas som en svensk landsorganisation inom Oda Group. Johan Lagercrantz fortsätter driva verksamheten. Nu tillsammans med André Knüppel från Oda.

Oda och Mathem har sedan tidigare gemensamma ägare genom Kinnevik och Verdane. Axfood och Summa Equity som är andra storägare, står kvar som stora aktieägare.

Genom sammanslagningen hoppas man nu nå flera synergieffekter.

– Det här samgåendet är en riktig game-changer för den nordiska marknaden för e-handel av dagligvaror. Vi på Oda är otroligt exalterade över att gå samman med Mathem och växla upp vår resa mot att bli Europas största och mest effektiva mataffär på nätet. Skalbarheten i våra två bolag tillsammans kommer att sätta en ny standard för kvalitet, effektivitet och kundupplevelse, säger Karl Munthe-Kaas, vd Oda.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125