23948sdkhjf

Klart med kollektivavtal för Wolt Markets anställda

Bolaget har i dag cirka 60 anställda i sina butiker.

Från och med 1 december börjar ett kollektivavtal gälla för Wolt Market. Avtalet tecknades idag mellan Wolt och Handels och kommer bland annat att innebära en lönehöjning av de anställdas timlön, höja pensionsnivån och ge ett mer omfattande försäkringsskydd.

Den virtuella matbutiken har funnits sedan april i fjol då den första öppnades i Solna. Ytterligare tre har öppnat i Stockholm och Örebro sen dess och har i dag gemensamt cirka 60 anställda.

Kollektivavtalet som tillämpas är Handels avtal för Lager och E-handel.

– Jag ser detta som någonting mycket positivt för de som jobbar i butikerna. Det kommer skapa en bättre förutsägbarhet, trygghet och struktur. Dialogen med Handels har varit mycket positiv sedan vi inledde förhandlingarna och det känns bra att vi är i hamn med detta nu, kommenterar vd Joachim Schwartzbach.

Även Handels är nöjda med det slutna avtalet.

– Detta visar hur mycket både arbetsgivare och arbetstagare har att vinna på kollektivavtal. Vi har haft en god dialog med företaget i förhandlingarna och ser nu fram emot att fortsätta samverkan med det nya kollektivavtalet som grund, kommenterar Linda Palmetzhofer, förbundsordförande.

Wolt Market ligger under samma plattform som Wolt men drivs som ett eget bolag; Wolt Services Sverige AB

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.252