23948sdkhjf

Fler förändringar inom City Gross – hon blir ny ekonomidirektör

Maria Sonesson värvas från Limhamnshus gruppen och blir ekonomidirektör på City Gross.

City Gross nya ekonomidirektör Maria Sonesson kommer närmast från en liknande roll inom Hagmans Nordic och Colorama som ägs av Limhamnshus gruppen i Malmö. Innan dess spenderade hon många år på Granngården.

– Det känns otroligt kul att vara tillbaka i detaljhandeln och få möjligheten att verka inom dagligvaruhandeln i ett familjeägt bolag. Det är en utmanande tid för dagligvaruhandeln men jag ser stor potential i City Gross hänfört till en platt organisation som kan agera snabbt beroende på hur marknaden och konkurrent rör sig. Det ska bli spännande att få vara med och driva utvecklingen av detta bolag och affären vidare, säger Maria Sonesson.

Under åren hos Granngården var hon bland annat vice vd. Detta under en period då City Gross nuvarande vice vd, Olof Fransson, var vd på Granngården. 

I en längre intervju från oktober berättade Olof Fransson för Fri Köpenskap att en stor del av hans första tid i företaget gått till att rekrytera och sätta organisationen för en ny försäljningsavdelning på City Gross. En avdelning som skapades i samband med att Bergendahl Foods partihandel såldes till Axfood. Hur stor del han har haft i rekryteringen av Maria Sonesson är oklart, men desto tydligare är det att Anders Wennerberg, vd City Gross, är nöjd med rekryteringen.

– Det känns riktigt bra att Maria, med sin gedigna erfarenhet inom retailbranschen, ansluter sig till City Gross och tar vidare arbetet med att utveckla och stärka våra strukturer och processer så att vi kan bli ännu effektivare. Det är utmanande tider för branschen därför känns det tryggt att få in den kunskap som Maria besitter och jag hälsar henne varmt välkommen till oss på City Gross.

Sonessons tillträde är en av två nyheter inom City Gross organisation på kort tid. Förra veckan meddelade företaget att driftchefen Nemrud Gulo skulle byta tjänst till chef för indirekta inköp och underhåll.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078