23948sdkhjf

De är Årets pantbutiker

Fyra dagligvarubutiker och en kedja prisas för att de gjort det lilla extra för att få fler kunder att panta mer.

Butiker och handlare i Sverige spelar en nyckelroll för det svenska pantsystemet, där över 2,6 miljarder förpackningar pantades förra året, skriver Pantamera i ett pressmeddelande.

I år har följande fem butiker utsetts:

  • Ica Nära Skansen, Mörbylånga, ”Årets Modigaste pantbutik”
  • Ica Supermarket Spara, Uddevalla, ”Årets stoltaste pantbutik”
  • Ica Maxi Östersund, ”Årets Flitigaste pantbutik”
  • Norråkers Handel, ”Årets Värdefullaste pantbutik”
  • Eurocash-kedjan, ”Årets Flinkeste pantbutik”

På Ica Maxi Östersund har antalet pantade förpackningar ökat med 87 procent det senaste året.

– När vi byggde våra nya pantstationer så valde vi att satsa stort med målet att bli Sveriges bästa butik att panta i. Det är verkligen roligt att våra kunder uppskattar den här satsningen, säger Andreas Söderström, miljöansvarig på Ica Maxi Östersund.

– Man kanske kan tro att det här med att panta är något som människor bara tar för givet. Men Årets pantbutik visar att det finns ett engagemang för detta. Människor över hela landet tar sig tid att nominera sina butiker och det arbete de gör med fräscha pantutrymmen, smarta automater och fint bemötande, säger Lil Berger, projektledare på Pantamera.

Vinnarbutikerna får 20 000 kronor var, sammanlagt 100 000 kronor, att dela ut till valfri välgörenhetsorganisation. I år väljer vinnarna att skänka pengar till Barncancerfonden, Rädda Barnen, SOS Barnbyar och Lions Club i Mörbylånga.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156