23948sdkhjf

Icagruppen hämtar ny HR-direktör från H&M

Icagruppen har rekryterat ny HR-direktör. Karin Andrén tillträder tjänsten senast den 1 april 2024 och tar då även plats i koncernledningen.

Karin Andrén kommer närmast från H&M, där hon arbetat sedan 2011 i olika HR-positioner, senast som head of HR Global Sales. Hon har också arbetat med personalfrågor på Electrolux och Länsförsäkringsgruppen.

– Karin har inte bara en lång och gedigen erfarenhet från olika HR-roller i komplexa organisationer, utan hon har också framgångsrikt lett stora förändringsarbeten inom detaljhandeln. Hon är fokuserad på affären och van att jobba kundnära. Jag är mycket glad att Karin har valt att börja hos oss, säger Nina Jönsson, vd Icagruppen, i en kommentar.

Den tillträdande HR-direktören framhåller att Icagruppen byggt upp ett imponerande ekosystem av sina olika verksamheter. 

– För mig som arbetar med HR är det stimulerande att arbeta på ett företag som Ica som sätter medarbetaren och kunden i fokus, och som bedriver ett framgångsrikt hållbarhetsarbete. Jag tilltalas av långsiktigheten som finns i företaget och ser verkligen fram emot att bidra med mina erfarenheter och kunskaper på Icas fortsatta resa framåt, kommenterar Karin Andrén.

Karin Andrén efterträder Petra Albuschus, som redan lämnat sin tjänst. Viva Fahlén är tillförordnad HR-direktör i väntan på att Karin Andrén tillträder.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093